Martina Čeretková

Filmári, buďte súčasťou Dní zmeny 2022!

Jeden svet otvára možnosť prihlasovania filmových projektov na jedinečný Industry program. Zapojte svoj filmový projekt do Dní zmeny 2022!

Filmový festival Jeden svet po pilotnom ročníku programu pre profesionálov s názvom Dni zmeny v tejto iniciatíve pokračuje a otvára prihlasovanie do druhého ročníka, ktorý sa uskutoční počas festivalu Jeden svet 2022. 

Zámerom Dní zmeny je prepájanie tvorcov dokumentárnych filmov s potencionálnymi donormi, odborníkmi na jednotlivé témy, neziskovými organizáciami, médiami a ďalšími organizáciami a jednotlivcami.  

Program Industry programu Jedného sveta 2022 s názvom Dni zmeny bude pozostávať z:

  • pozitívnych prípadových štúdii,  
  • individuálneho a na mieru ušitého workshopu, vďaka ktorému budú mať tri vybrané projekty šancu a potenciál vytvoriť a zefektívniť zmenu v spoločnosti,  
  • prednášok a záverečnej panelovej diskusie

Inšpiráciou pre Dni zmeny je partnerský festival Movies That Matter, Holandsko, ktorý každoročne organizuje Impact days, ktoré dosahujú medzinárodný ohlas.  

V pilotnom ročníku Dni zmeny, ktorý sa uskutočnil počas festivalu Jeden svet 2021 boli vybrané projekty hodnotené medzinárodnou porotou v zložení Margje de Koning (umelecká riaditeľka festivalu Movies That Matter, Holandsko), Zuzana Wienk (slovenská novinárka, zakladateľka projektu Bystriny, organizátorka Bielej vrany) a Alexandra Poláková Suchalová.  

Víťazným projektom pilotných Dní zmeny sa stal film Po nás potopa producenta Romana Pivovarníka a režisérky Doroty Vlnovej, ktorý mal v uplynulých dňoch svoju televíznu premiéru.   

Zapojte svoj filmový projekt do Dní zmeny 2022 do 31. júla 2022:

Druhý ročník Industry programu pre profesionálov – Dni zmeny otvárame výhradne pre slovenských a českých filmárov za symbolický poplatok 100€. 

ORGANIZÁTORI

One World

FINANČNÍ PARTNERI

SLSP

PARTNERI

IOMGoOutbkisDAFilmskino lumiereFTF VŠMUkino mladosťA4TeledataMareenaVagusMyslímÚNaSSFFUKsvet medzi riadkamislidoBiela pastelka logo

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

MEDIÁLNI PARTNERI

Nota Bene