Zuzana Slobodová

Na Dni zmeny 2022 sa do konca augusta môžu registrovať už aj hrané a animované filmy

Predlžujeme uzávierku prihlasovania filmových projektov na Industry Program Dni zmeny 2022 do 31. augusta. Zároveň rozširujeme možnosť registrácie okrem dokumentárnych filmov aj pre hrané a animované filmy.

Filmový festival Jeden svet po pilotnom ročníku programu pre profesionálov s názvom Dni zmeny v tejto iniciatíve pokračuje a otvára prihlasovanie do druhého ročníka, ktorý sa uskutoční počas festivalu Jeden svet 2022. 

Zámerom Dní zmeny je prepájanie tvorcov filmov s potencionálnymi donormi, odborníkmi na jednotlivé témy, neziskovými organizáciami, médiami a ďalšími organizáciami a jednotlivcami.  

Program Dní zmeny 2022 bude pozostávať z:

  • pozitívnych prípadových štúdii,  
  • individuálneho a na mieru ušitého workshopu, vďaka ktorému budú mať tri vybrané projekty šancu a potenciál vytvoriť a zefektívniť zmenu v spoločnosti,  
  • prednášok a záverečnej panelovej diskusie

Inšpiráciou pre Dni zmeny je partnerský festival Movies That Matter, Holandsko, ktorý každoročne organizuje Impact Days, ktoré dosahujú medzinárodný ohlas.  

V pilotnom ročníku Dni zmeny, ktorý sa uskutočnil počas minuloročného Jedného sveta boli vybrané projekty hodnotené medzinárodnou porotou v zložení Margje de Koning (umelecká riaditeľka festivalu Movies That Matter, Holandsko), Zuzana Wienk (slovenská novinárka, zakladateľka projektu Bystriny, organizátorka Bielej vrany) a Alexandra Poláková Suchalová.  

Víťazným projektom pilotných Dní zmeny sa stal film Po nás potopa producenta Romana Pivovarníka a režisérky Doroty Vlnovej, ktorý mal v apríli tohto roku svoju televíznu premiéru.   

Zapojte svoj filmový projekt do 31. augusta!

Druhý ročník Industry Programu pre profesionálov – Dni zmeny otvárame výhradne pre slovenských a českých filmárov za symbolický poplatok 100€. 

ORGANIZÁTORI

One World

FINANČNÍ PARTNERI

SLSP

PARTNERI

IOMGoOutbkisDAFilmskino lumiereFTF VŠMUkino mladosťA4TeledataMareenaVagusMyslímÚNaSSFFUKsvet medzi riadkamislidoBiela pastelka logo

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

MEDIÁLNI PARTNERI

Nota Bene